Vodemla trails, kolesarske poti

Vodemla trails je odprl župan Velenja Peter Dermol

V začetku leta 2021 so člani Kolesarskega društva Lignit na Vodemli začeli z urejanjem kolesarskih enoslednic, ki so zanimive za širši krog kolesarjev in bodo skupno dolge približno 2.500 metrov, kolesarje pa bodo vodile z vrha Vodemle v dolino, v bližino jezer in že urejenih rekreacijskih površnih.
Z urejenostjo gorsko kolesarskih poti, razširitvijo v druge regije, se bodo k nam pripeljejo tisti, ki jih zanima gorsko kolesarjenje in jim gorsko kolesarjenje predstavlja način aktivnega preživljanja prostega časa. Gorsko kolesarjenje je namreč v zadnjem času ena najbolj atraktivnih oblik rekreacije, v katero se vključuje najširši del populacije, od otrok do starejših, iskanje urejenih in legaliziranih enoslednic pa je zelo v porastu.
Nedvomno bodo urejene in legalizirane trail kolesarske poti na Vodemli, privabile v Velenje tudi nove rekreacije željne obiskovalce.
Z označitvijo prog in postavitvijo usmerjevalnih tabel, pa bo poskrbljeno za varno rekreacijsko okolje, tako za kolesarje kot pohodnike, saj je Vodemla že sedaj ena izmed priljubljenih pohodniških destinacij.
Določene proge so primerne tudi otroke in mladino! (vir: https://emceplac.si/ )


Tudi sam sem takoj, ko je bilo mogoče preizkusil nekaj singlc na Vodemli in moram rečt, da so fantje več kot odlično opravili svoje delo. Proge so dobro speljane in glede na teren, tehnično dobro načrtovane. Kot so že poročali, tudi sam ugotavljam, da je tole ena odličnih, novih pridobitev v Velenju, predvsem za nas domačine, ki živimo MTB in za vse turiste, ki bodo našli tukaj tisto dodano vrednost mesta Velenje. Vodemla trail je opremljena z informacijskimi in opozirilnimi tablami tako, da si jih kolesarji le preberite in se seznanite s pravili. To velja predvsem za tiste, ki singlc niste vajeni, da ne bo prišlo do neljubih srečanj. Tam kjer se vozi dol, se ne hodi gor. Velja? Če s pravili MTB niste seznanjeni si oglejte naš prejšni prispevek, kjer vam jih bo predstavil Joco Hud. Pa ne pozabite varnostne opreme in se ne precenjujte.


www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt