Roni's hotel


Kot vedno, ko preizkusimo karkoli omembe vrednega na ME2D.si in je kakorkoli povezano z avanturami in na sploh, če je storitev, ki si po našem mnenju zasluži hvalo in bi jo morali preizkusiti tudi drugi, tokrat pišemo o Roni's hotelu za male živali, ki smo ga preizkusili 22.10.2022.

Največjo težavo pri načrtovanju naših podvigov, ko smo odsotni od doma predstavlja logistika glede skrbi za naše ljubljenčke, ki morajo na žalost ostati doma. Naš Thor, ki je velik nemški ovčar,  bi bil zelo napoti, kamorkoli že migriramo z vso športno opremo, pa čeprav ga tam vedno zelo pogrešamo. Pa vendar nam je nekako vedno uspelo nekako poskrbeti, da mu doma ni bilo hudo, ter, da je zanj poskrbel nekdo, ki je ostal doma. 

Vedno smo se hotelom za domače živali izogibali ravno zaradi nekega strahu, da bi mogoče tam pes trpel, ali pa bi zanj slabo skrbeli in ne vem kaj še. Večkrat sem se spraševal, kako pa shajajo tisti, ki nimajo doma nikogar in me morejo svojega psa nikomur zaupati, ali pa imajo koga, domačega, ki njihovim navodilom za skrb psa nikakor ne uspejo slediti (konec koncev ste verjetno v vzgojo in zdravo prehrano vložili nič malo časa, da potem, ko se vrnete z dopusta ugotovite, da pa je šlo vse narobe in se zavete, da nekdo, ki mu vsa navodila nadrdrate v parih minutah pač ne zmore vsega...). Sam se se pri marsikomu pozanimal, kako je s tem in ugotovil, da ogromno znancev svojega psa pač zaupa v oskrbo v tako imenovani hotel za male živali. Nekdo mi je celo povedal, da njihov pes sploh noče domov, ko pridejo ponj. Po vseh teh poizvedbah sem prav tako ugotovil, da je tovrstnih ustanov kar precej in takoj se je pojavilo vprašanje, katera je tista, ki bo najboljša za mojega psa. Ocenil sem, da moram narediti pošteno raziskavo glede tega kje bo naš Thor bival, ko nas ne bo, ter, da bodo z njim shajali, ker zna bit dokaj zahteven. Po vseh teh raziskavah sem naletel na Roni's hotel. O njih sem videl prispevek na televiziji in po lastni intuiciji sem se odločil, da bo ta tisti pravi.

Ker se kmalu začne zima in s tem smučanje bo moral Thor na celotedensko bivanje v hotel, ker pač ne zna smučat in ker ni prostora zanj v avtu, da bi šel zraven, poleg tega pa mu tam nebi bilo dobro. Ker se mi je zdelo, da psa pač ne morem, kar pripeljati nekega dne v hotel in ga tam pustiti cel teden smo se doma odločili, da ga počasi navadimo in ga nekajkrat nastanimo tam samo za en dan. 

Izbral sem si datum, ki bi tudi meni najbolje ustrezal in tako sem poklical na telefonsko številko 070 651 105 , kjer so mi pojasnili, da imajo v navadi, da lastnik s psom pride na spoznavni dan, kjer se pes in lastnik spoznata z okolico in nastanitvijo za svojega psa, hkrati pa osebje v hotelu ugotovi, kakšen karakter ima pes in kako bo potrebno z njim ravnati. Prijazni gospodični sem nekoliko potarnal, da naš Thor nekako ne shaja dobro z ostalimi psi , ker je dokaj dominanten, ona pa me je pomirila, da imajo prakso tudi s takšnimi, ter, da ga bodo počasi navajali na ostale pse. Če pa ne bo šlo bodo pač z njim delali ekskluzivno:) No te je zelo pomirili in prav tako navdalo z upanjem, da pa se mogoče ta naša zverinica nekoliko bolj socializira.  Spoznavni dan je minil perfektno. Spoznal sem prijazno lastnico Nives, ki mi vse razkazala in razložila, Thor pa je medtem previdno preiskal okolico in se takoj preko ograde spoznal s sosedovim psom, hkrati pa prvič ustrašil samega sebe, ko se je zagledal v odsevu okna. Ugotovila sva, da s sabo prinese izpolnjen vprašalnik, ki sva ga dobila tam, potni list, hrano in svojo najljubšo igračko, če bi mu bilo dolgčas. 

Doma sem izpolnil vprašalnik in kmalu za tem je bil Thor že pripravljen za bivanje v Roni's hotelu. V soboto sva se na pot odpravila kmalu zjutraj in se v Trnava 1a na Gomilskem, pripeljala že ob 8.30. Tam smo se pogovorili še o zadnjih podrobnostih glede količine hrane in to je bilo to. Od Thora se nisem poslavljal, ker sem bil prepričan, da to nebi bilo dobro zanj zame pa še manj. Počutil sem se kot, takrat, ko sva z ženo prvič pustila otroka v varstvu pri nekom drugem. Polno skrbi, ki jih je gasilo samo tolaženje:) Mi smo tisti dan imeli polne roke dela s samimi sebi saj smo se odpravljali na poroko v oddaljeno Brestanico, tako, da ni bilo veliko časa za ostale skrbi. Pa vendar so se mi vsake toliko časa prikradle v misli. No te je kmalu razbistril MMS, ki so mi ga poslali iz hotela v katerem sta bili fotki Thora s pripisom, da je priden in z njim ni težav. Odlično. 

Naslednji dan sem prav tako ob 8.30 uri Thora že prevzel, poravnal račun za eno dnevno bivanje, ki je znašal 22€ in se srečen odpravil domov. Po besedah prijazne gospodične je bil Thor priden in z njim ni bilo težav, tako, da bodo menda veseli, če bo še kdaj prišel. S temi besedami sem bil prepričan, da sem se pravilno odločil in da bo od zdaj naprej naše načrtovanje avantur nekoliko lažje. 

Glede hotela samega nimam kritik. Ugotovil sem, da imajo veliko dvorišče s polno pripomočki za igro s psi, prostora za sprehode pa tudi ne manjka. Prostori za bivanje psov so zgledni in urejeni, skoraj kot v pravem "človeškem" (hotelu, ki ga uporabljamo ljudje:)) hotelu. Cene niso prehude, osebje pa je "pasje" izobraženo in ve kaj počne. Bistvo vsega pa je, da imajo radi živali in da z njimi ravnajo, kot s svojimi. Popolno vam povem. 

Mi pri ME2D.si jim damo oceno ČISTA DESETKA.

Če boste tudi vi hoteli vse to nuditi vašemu psu pa jih boste našli na :
 - https://www.facebook.com/profile.php?id=100063661414619
 - Trnava 1a, Gomilsko, Slovenia
 - ronis.hotel@gmail.com
 - 070 651 105

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt