Millet Peuterey integrale 45+10

Tokrat predstavljam gorniški nahrbtnik Millet Peuterey integrale 45+10. Tale je bil kupljen decembra 2019 v trgovini Iglu Šport v Velenju. Cena 179 EUR minus 10% če imate kartico ugodnosti.

Nahrbtnik je na voljo v črni in rdeči barvi. Tale je rdeč. Peuterey je tehnični, gorniški nahrbtnik z nastavljivim ergonomskim hrbtiščem. Free Flex Evo Back™ je podloženo s peno Ariaprene® in prekrit z mrežico, ki se hitro suši, dolžina hrbtišča je 48 cm tako, da je primeren za moške, ki imajo hrbtišče visoko od 40 do 50 cm (merjeno od 7 vertikalnega vretenca do pasu) oziroma za ženske, katerih hrbtišče meri 45 do 50 cm (merjeno enako kot pri moških). Notranji prostor je razširljiv po višini. Kapa je nastavljiva po višini. Premore ergonomsko oblikovane naramnice z zankami za roke in prsnim trakom. Posebnost je daljša zadrga ob strani za hiter dostop v notranjost nahrbtnika s strani. Dva žepa sta v kapi - zunanji in notranji na zadrgo. Dereze imajo svoje mesto v sprednjem zunanjem žepu za dereze. Ergonomski nastavljivi pas ima dve držali za orodje in žep na zadrgo. Cepina boste lahko pritrdili s sistemom FPP™ . Okrepljene zanke za nošenje smuči. Na voljo je tudi stranski elastični žep v katerega boste zlahka pospravili vašo flaško ali kaj podobnega.

Dežnega pokrivala nahrbtnik nima. Tega je potrebno kupiti posebej in je na voljo. Če vam je pokrivalo pomembno vam med drugim priporočam kašen malo manj tehnični nahrbtnik, ki ima dežno pokrivalo že integrirano. Masa nahrbtnika je 1580g.

Material : N 300 D Robic Twin Chip (100% polyamid); N 420 D Oxford (100% polyamid); P 1200 D (100% polyester)

Prostornina nahrbtnika je 45+10 litrov. Vanj boste spravili vse potrebno za enodnevno oziroma, če niste preveč zahtevni tudi več dnevno turo. Prednost nahrbtnika je ravno to, da vam ni potrebno pretirano skrbeti kje v nahrbtniku bo kateri kos oblačila, ker je mogoče nahrbtnik odpreti po celotni površini (kot potovalni kovček). Sponke in zanke so odlične in robustne. Tudi material je odličen in robusten. Material je rezan lasersko.

Nahrbtnik je prirejen za uporabo vodnega meha in opremljen s sistemom Hydro System.

Zank za opremo je več kot dovolj, nastavljivi trak za pritrditev plezalne vrvi je pod kapo, ki je prilagodljiva.Stranski kompresijski trakovi so kvalitetni in močni. Nahrbtnik je več kot odličen za turno smučanje saj so trakovi za smuči odlični in trdni.

Ne samo, da je nahrbtnik tehnično dovršen. Je tudi lep na pogled in z njim boste dajali videz gornika, ki je dobro preučil svoje možnosti pri nakupu kvalitetnega nahrbtnika.

Nahrbtnik lahko kupite v trgovinah IgluSport, Bergfreunde in verjetno še marsikje. Osebno priporočam nakup v Iglu Športu, kjer vam bodo znali odgovoriti na marsikatero vprašanje glede opreme pa še popust vam bodo uredili.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt