AMAZFIT GTR

Elegantna, pametna (relativno), za aktivne...Amazfit GTR ura. Natančneje. Opisujem športno uro Amazfit GTR 47mm. Po dobre pol leta uporabe je imela GTR vzpone in padce, predvsem pa neverjetno baterijo.

Najprej pa tehnika. Ura, ki jo uporabljam je iz aluminijske zlitine in tehta okoli 36g. Je vodoodporna do 5ATM, ekran pa je 1.39" AMOLED, z resolucijo 454x454, 326 ppi, ki je zaščiten z Corning Gorilla 3 tempered steklom in premazom proti prstnim odtisom, ki ne deluje ravno najbolje.Pas je rjav, usnjen in je širok 22 mm. Ura premore BioTracker PPG biološki optični senzor, 6 osni senzor pospeševanja, tri osni geomagnetni senzor, senzor za zračni tlak, senzor svetlobe in verjetno še kakšnega. Za pozicioniranje uporablja GPS in GLONASS, za povezovanje BT 5.0 BLE, baterija je 410 mAh LiPo, ki se polni na magnetni polnilni bazi, okoli dve uri. Verjetno je tehničnih podatkov še več vendar si jih sami oglejte na uradni spletni strani ure. https://en.amazfit.com/gtr.html

Moram rečt, da ura res zgleda perfektno. Resolucija je izjemna, vidnost pa je v vseh svetlobnih pogojih izjemna. Ura je pametna ravno toliko, da je še znosno. Lahko sprejema obvestila s telefona o klicih, sporočilih ipd., kakor si boste pač zaželeli in določili v aplikaciji na telefonu. Ura preko aplikacije na telefonu odlično sodeluje z aplikacijo STRAVA, prav tako, pa so odčitavanja precej natančna. Včasih malo traja, da najde GPS ampak ne dolgo. Z njo lahko opravite večino svojih športnih aktivnosti, pri tem pa vam bo podrobno prikazala vse parametre, ki jih potrebujete za analizo svoje športne aktivnosti.

Najbolj neverjetna je na tej uri baterija. Velikokrat se mi zgodi, da, ko je potrebno uro napolnit, da iščem polnilec po celi hiši, ker se ne spomnim, kam sem ga nazadnje vtaknil, saj je od zadnjega polnjenja minil skoraj ves mesec. Realno, če uro uporabljate na maksimumu bo trajala baterija vsaj tri tedne če ne še več. Prijatelj se je pohvalil, da njegova aplle watch prav tako beleži spalni ciklus, kot tale GTR vendar pa mu to še ni uspelo, ker se navadno ura vsako noč polni. No GTR to opravlja vsako noč brez težav. Kot vsaka ura meri korake, srčni utrip in še mnogo drugega.

Se pa je zgodilo, da se je uri popolnoma odtrgalo, ko sem bil na potovanju v ZDA, ker ko sem se vrnil GPS ni več deloval. Sele po dobremu mesecu se je vse vrnilo v stare tire in ura je brez posodabljanja spet začela delovati brezhibno.

Ura pokaže tudi vreme, ima budilko, vse mogoče časovnike kompas in še kaj. Obrazov oziroma številčnic lahko prenesete preko aplikacije ogromno medtem, ko so na uri na voljo dve, tretjo pa lahko prenesete s spleta (skupaj so lahko na uri le tri). Glasbo lahko na uri le upravljate preko telefona, poslušati pa je ne morete. Še vedno za poslušanje potrebujete telefon.

Cena ure je smešno nizka glede na uporabnost in zmogljivost. Trenutno 139 EUR. Ura je namenjena v prvi meri tistim, ki jim je prioriteta uporabnost pri športu, nebi pa radi zapravili celega premoženja. Ura ni Garmin Feniks ali Suunto 5 je pa čisto blizu, če ne celo mimo kar se tiče uporabnosti, preglednosti in cene.

Kot končno oceno lahko samo dvignem oba palca in rečem, da nakup toplo priporočam.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt