Brooks glycerin

Mehkeje enostavno ne gre. Nevtralni čevlji Brooks Glycerin 17 so popolna izbira za vse, ki želite med tekom po trših podlagah občutiti izredno udobje in visoko stopnjo blaženja. Nova podloga OrthoLite daje mehkejši občutek in nudi več udobja. Pri oblikovanju je proizvajalec uporabil novo inovativno blaženje DNA Loft, ki bo, korak za korakom, aktivno prilagajalo svojo trdoto in prožnost. Čudovita lastnost blaženja je tudi ta, da bo stopnjo blaženja prilagajalo glede na težo tekača in hitrost teka, ne glede na to, kateri del stopala se prvi dotakne tal. Prilagojena konstrukcija podplata zagotavlja zelo prijeten pristanek na peti ter še bolj udoben prehod s pete na prste.

Za gladek prenos teže iz prve faze v zadnjo fazo koraka pa poskrbi Omega Flex Groove stabilizator. Posebno udobnost mu daje zgornji del copata, ki ima brezšivno konstrukcijo 3D Fit z dvojno zračno mrežico, ki se tudi izredno hitro suši, zato bodo vaša stopala tudi na dolgih tekih ostala ves čas prijetno sveža.

Čeprav se glycerin skozi leta ni ne vem kako spremenil glede tehnologije se je vsekakor spremenil oblikovno in barvno, občutek pa je vedno ostal enak teku po mehkem. Vsekakor je tudi return zelo presenetljiv glede na mehkobo copata in se lahko delno primerja že s tistim, ki ima vmes karbon. Takšne hitrosti seveda ne doseže je pa občutek zato toliko bolj prijeten. Vezalke so super ker se dejansko nikoli ne odvežejo med tekom, kar je tistim, ki tečejo na rezultat še kako pomembno. Ta prednost ostaja v domeni Brooksa že kar lep čas. Cena ostaja tam pri vrhu in je brez akcij 169 evrov, vendar pa skoraj vsi ponudniki tekaške obutve vedno ponujajo neke vrste popusta. Če niste posebej modno zahtevni, ker Glycerin z vsako številko le ne pridobi toliko novosti, da bi ga morali imeti, vam priporočam, da kupite kakšen model zadaj in tako lahko privarčujete skoraj pol.


Kakorkoli že, ostaja za moja stopala Glycerin točno tisti tekaški čevelj, ki ne najde alternative.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt