EXTREME VITAL

Naj poudarim, da tale blog oziroma recenzija ni reklama za trgovino oziroma podjetje temveč je le pregled trgovca pri katerem nikoli nismo bili razočarani in po katerem bi se lahko zgledovali marsikateri ponudniki spletnih in dejanskih storitev, ko gre za šport.

Najprej pa seveda gola dejstva. Za trgovino Extreme Vital stoji podjetje PR d.o.o., ki je uradno registrirano od leta 1997. Premorejo štiri poslovalnice in sicer v Ljubljani, Škofji Loki, Radovljici in Mariboru. Na spletnem mestu www.extremevital.com pa deluje največja specializirana trgovina s športno opremo v Sloveniji. So uradni servis za vzmetenje Fox in RockShox. Nudijo tudi servis koles in smučarske opreme.

Dejstva so tako za nami. Verjetno jih je še veliko več ampak ta pustimo za reklamne letake. Trgovino sem preizkusil že nič kolikokrat, tako v fizični obliki kot na spletu. Pa se dajmo najprej lotit fizičnega dela trgovine. Sam sem bil v trgovini v Škofji Loki in v Ljubljani. V Škofji Loki je trgovina nabito polna s kolesi in razno drugo opremo in kljub temu, da daje vtis trgovine, ki so jo sproti improvizirali, medtem, ko se je njihova ponudba širila, je kljub temu na visokem nivoju, kar zadeva opreme in strokovnosti. Osebje je mlado ampak naj vas to ne zavede.Deluje nekako tako, da so najverjetneje vsi mladci in mladenke tam tesno povezani z opremo, ki jo prodajajo. Ekstremni kolesarji in športniki, ki vedo, kaj prodajajo in komu. Znajo vam svetovati, če ste profesionalec ali pa čisto navaden "rookie" ali pa "noob". Tako vam lahko svetujem jaz, da če že kupujete nek kos športne opreme in svoje naloge niste naredili na spletu in se prej o tem pozanimali, storite to tam in preprosto vprašajte kaj je najbolje za vas. Kaj vse tam prodajajo ne bom našteval, ker bi mi vzelo to preprosto preveč časa, zato raje to preglejte sami na njihovi spletni strani., kjer lahko kupite vse kar imajo v trgovinah, poleg tega pa lahko vidite, kje imajo kaj na zalogi, če si hočete prej to ogledati v živo, preden kupite. Naj omenim, da vam poleg svetovanja nudijo tudi meritve za popolno kolo, ki se vam bo prilegalo do potankosti, servis, ki je top, saj mojstri, kot prodajalci obvladajo svoje delo na podlagi izkušenj.


Kogarkoli danes v Sloveniji vprašate, kje kupuje športne rekvizite vam bo najverjetneje odgovoril, da v Hervisu ali Intersportu. Čeprav so tam cene včasih res nizke, ko naletite na kakšna akcijska obdobja, je težava v izboru. Predvsem za tiste petičneže, ki vedo kaj bi radi imeli oziroma bi radi imeli nekaj več ali pa drugače. Velikokrat slišite, da je kvaliteta zelo draga, vendar ni čisto tako. Je že res, da so izdelki dražji, če so v tistem cenovnem razredu, ki ga naredijo dražjega že samega po sebi vendar pa so pri Extreme Vital cene popolnoma sprejemljive, upal pa bi se trditi, da celo ugodnejše, kot v tujini oziroma pri konkurenci. Če sploh je konkurenca v Sloveniji ali blizu. Vedno boste naleteli na promo cene, ki pomenijo poleg znižanja še dodatne ugodnosti, kot so npr. dodatni popusti pri povezujočih izdelkih...


Da ne bom predolg bi rad napisal še besedo ali dve o spletni ponudbi trgovine. Kot že rečeno, vse kar imajo v trgovini dobite tudi na spletu. Spletna stran je odlična, dobro organizirana, pregledna in kljub odličnemu dizajnu preprosta za vsakega kupca. Seveda je dobro biti registriran, saj bodo tako vaši nakupi še hitrejši in cenejši. Odlična se mi zdi pogruntavščina z mnenji o artiklih. Kaj to pomeni. Za vsak artikel, ki ga kupite kot registriran uporabnik (btw če se registrirate vam nudijo 10 evrski bon), lahko zanj napišete kratko ali pa dolgo mnenje, ki ga po odobritvi, trgovec objavi na spletu, ob artiklu. S tem si prislužite 5 evrov popusta pri nakupu nad 60 evrov. Nič posebnega bi rekli. Pa vendar. Ko napišete za več artiklov, ki ste jih kupili, več mnenj, se vam hitro nakopiči teh 5 evrov, ki pa se za vsakih 60 evrov seštevajo, tako, da pri nakupu izdelka, ki stane naprimer 500 evrov lahko unovčite 8 mnenj po 5 evrov ( kar pa je 40 evrov). In če seštejete popust, ki vam ga trgovec nudi že pri nakupu, skupaj s temi mnenji po 5 evrov boste kmalu ugotovili, da ceneje ne gre. Edina kritika gre za ceno poštnine, ki je pri nakupu manjših izdelkov kar visoka in sicer 5 evrov (DPD), zato je bolje, če kupujete po več naenkrat, kjer pa bo poštnina brezplačna. Nudijo vam vsa mogoča plačila vključno s PayPalom, kreditnimi karticami in še in še. O komunikaciji po nakupu ne bom zgubljal besed, ker je brez sleherne napake ali pomanjkljivosti.


Če preletim na hitro kaj vam sploh nudijo. Kolesa, smučanje in tek, bi rekel, ko bi ne nekdo vprašal na hitro. Res je. To je tako kot, da bi streljal na slepo. Nudijo vam kolesa ki so v cenovnem razponu od nekaj sto evrov pa vse tja do nekaj deset tisoč evrov. Specialized, Norco, Giant in še in še. Oprema, oblačila, smučarska oprema...Kot sem že napisal preveč. Pri njih boste lahko kupili skoraj vse kar vam nudi proizvajalec THULE, čelade POC, ki so čelade za prave "bikerje", smučarje in vse, ki vedo, kaj pomeni varnost in še in še in še in še. Včasih lahko imate srečo in pri določenem izdelku naletite na specifiko (naprimer edina številka oziroma velikost), kar bo vašo ceno znatno znižalo. Pa ne pozabite obdobnih akcij.


Torej, če strnem vse v nekaj zadnjih stavkov, lahko rečem, da je trgovina res specializirana za odlične izdelke vrhunskih proizvajalcev, ki veliko vlagajo v razvoj svojih izdelkov in ne boste razočarani. V trgovino se boste velikokrat vrnili, saj boste sami ugotovili, da se včasih tudi na "top end" izdelkih, da veliko privarčevati. Sam težav z izdelki še nikoli nisem imel, verjamem pa, da vam bodo v takšnem primeru prisluhnili in težavo odpravili.

Vse o tem kje in kdaj jih najdete si lahko preberete tukaj https://www.extremevital.com/sl/o-nas/lokacija.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt