Rie:sel design blatniki

Velikokrat sem se vprašal, zakaj prenašam to trpljenje, ko mi je zajeten kamen, ki je bil ravno prav zdrgnjen, da ga je sprednje kolo mojega MTB (Mountain bike oziroma gorskega kolesa, za tiste, ki še niso čist noter padli v "mountainbajkanje") prijetno objelo in mi ga zalučalo naravnost v spodnjo čeljust. Pa kaj, ko so vsi blatniki tako brezvezni. Za mestneže, ki se bojijo malo umazati. Za čistune, ki se bojijo luž in za ne vem koga še. Blatniki, ki zgledajo, kot da bi jih nekdo vrgel na kolo. Blatniki, ki pokvarijo celoten izgled kolesa, ki je "koštalo" celo premoženje. NE. Nikakor ne. Ampak obstaja rešitev tudi za to. In je celo cool. To so blatniki Riesel design. Preprosto in poceni. Kaj pa je 15 evrov v primerjavi z več tisočaki, ki ste jih odšteli za vaše kolo. NIČ.

Blatnik je zasnovan preprosto in poslikan z prijetno poslikavo, ki zelo spada v svet MTBjev. Tako odpuljenih kot tistih bolj resnih. Karbonski izgled in še kaj. To ni moj prvi Rieselov blatnik, zato lahko rečem, da je izdelek, glede na svojo preprostost in ceno izreden.

Pakiranje blatnika je na oko zelo prijetno in daje vtis high end proizvoda, ki je celo zapečaten s posebno nalepko. V embalaži je vse kar potrebujete za izredno preprosto namestitev blatnika. No razen orodja za finese, seveda. Kaj to pomeni bomo malo kasneje. Zraven dobite tudi dve nalepki. eno resno in eno malo bolj noro. Seveda obe nalepki predstavljata reklamo za proizvajalca. Štiri plastične vezice in navodila, ki so natisnjena na zadnji strani pakiranja. Pa ja. Seveda je notri tudi blatnik. Moj model je kol:oss, ki je za nekoliko večja kolesa. Endure, spustaše in mogoče še kakšne. Obstajajo še ostali modeli, ki se prilagajajo glede na vaše kolo. Schlam:PE, bo nekakšen standardni model, criss:cross bo za ciklokros in tako naprej. Meni se tudi njihova imena za modele zdijo enkratna. Kot že napisano, je barv in stilov več kot dovolj, tako, da so za vsak okus. Podjetje pa nudi tudi razne komplete za zaščito okvirja in izpostavljenih delov kolesa, oblačila, bidone in druge izdelke, ki so prav tako poslikani malo bolj odbito.

Namestitev blatnika je sila preprosto opravilo in vam bo vzelo dobrih petnajst minut, če ne boste hiteli. Pomembno je, da sledite navodilom in pravilno napeljete vezice. Ko blatnik dajete na kolo začnite z zategovanjem zgornjih vezic in šele potem stranskih. Tako boste imeli več prostora za prilagajanje in ravnanje. Nikar ne zategnite vezic že v prvo. Najprej počasi poravnajte in na koncu zategnite. Ostane le še tvikanje blatnika v fino in rezanje odvečnih delov vezic. Če konce porezanih vezic malo pobrusite, si boste "prišparali" ureznine pri čiščenju kolesa in kakšno prasko. In to je to. Se ne premika in ni neka flimzi zadeva tako, da lahko brez skrbi norite. Ker je iz nekakšne prožne plastike je seveda pralen in stoodstotno nepremočljiv:) Tako. Ostane vam le še izbira dizajna. Ne obremenjujte se preveč, če se ne morete odločiti med dvema ali več. Ker niso dragi si boste lahko čez čas spet omislili novega pa denarnica pri tem ne bo pretirano trpela.

Blatnike si lahko ogledate in naročite na https://www.riesel-bike.com/, če pa ste bolj privrženi, k slovenskim trgovcem vam osebno priporočam online trgovino KOLESARSKI CENTER GRAŠCA https://www.grasca.si/, ki je ena izmed boljših. Poštnina je brezplačna že pri 20 evrov, tako da k blatniku vržete v košarico še kakšen MUC OFF izdelek, ki jih prodajalec ponuja v izobilju (pa še cene so ugodne), pa ste tam. V trgovini boste lahko kupili tudi kolesa SCOTT, prtljažnike THULE in vse komponente za kolesa ter vse kar potrebujete za tek in prosti čas. Pošljejo hitro, vam pa preostane le hitra montaža in hop na kolo.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt