Muc-Off

Dan že gre počasi h koncu in za mano je prijeten vikend. Dve kolesarski turi in ena pohajkovanje po Kamniškem sedlu. Nekaj pa le manjka. Bajk je treba spucat in treba ga bo mal podmazat. Sj sploh ne vem, kake barve je, zaradi prahu in blata. Nič. Pa se lotmo zadeve. Spravim ga pred garažo, postavim na stojalo in naj se špricanje začne. Najprej seveda temeljito spiranje z vodo. Ne ne..Nikakor s tlačnim čistilcem temveč z navadno vodno cevjo.

Kakorkoli že pravijo, nimam rad, da voda pride v tesnila in tja, kjer ji ni mesto. Sploh na kolesu. Pol pa vse škripa in ropota, ko grizeš v kako navpično ravnino. Po pranju, sledi čiščenje verige. Seveda uporabim Muc-Off Chain cleaner. Zakaj. Ker pač deluje. Za zadnji verižnik uporabim svetlo rumeno, čistilo MO Drive train cleaner. Zakaj. Ker pač deluje. Pošpricam in pustim, da se mal paca. Sperem z vodo in sledi žajfanje. MO (kratica za Muc-Off, ker se mi ne ljubi kr naprej to pisat) roza tekočina. Našpricam po celem bajku, da se fajn napeni in pustim minutko ali dve, skrtačim z MO krtačami, ki so oblikovane za vsako reč na kolesu. MMMM kako diši. Sperem z vodo. Kolo obrišem in ga špricnem z MO Bike protect, da spravim vodo iz vseh špranj in skritih kotičkov. Pazi zdj. Ker ta reč ne sme nikakor prit, na diske jih oblečem z MO Disc brake coverji. Patentirano MO zadevo, ki je namenjena ravno temu. Pred tem sem diske varoval s starimi cotami, ki sem jih tlačil okoli diskov, pa mi je vedno, kaj ušlo, mim. Ker sem sprej obračal v vseh možnih pozicijah, da nebi pošprical diskov sem nekaj špricnil tudi mimo, tako, da so tla postala prava drsalnica, vse skupaj pa pravi cirkus. No in potem tele zaščite. zakon. Najdem na njihovi uradni strani in si mislim. Tega v SLO ne bo nikoli. Glej ga zlomka. Imajo pri https://www.grasca.si/. Cena 27.49 evrov. Super. Naročeno, dobavljeno, stestirano.

Deluje. Simpl ko pasulj. Obrišem, namažem verigo, cel bajk pa dobi še Silikon shine zaščito, ki je super za amortizerje oziroma blažilnike. Zaščita je še vedno gor. Obrišem, kolo odstranim zaščito diskov, jo sperem in posušim. Zadeva deluje z ježki, in se jo preprosto namesti ali sname. Uporabil jo bom tudi za transport kolesa, da bodo diski super najs, pred kakšno turo ali pa bajk parkom. Kolo je kot novo, če ne lepše. Vse okoli diši, da človek, kr lačn postane. Kolo je pripravljeno za vozit.

Pri nas prodajajo Muc-Off izdelke skorajda v vseh kolesarskih trgovinah. Extreme vital, Grašca sta preizkušena in jih lahko z veseljem in gotovostjo priporočam. Z ostalimi še nimam izkušenj, če pa jih imate vi, mi jih sporočite ali pa pokomentirajte. Eden glavnih na področju Muc-off v Sloveniji je https://prolocotrade.si/, kjer boste prav tako lahko preučili vse o Muf-Off izdelkih.

Kako lahko zaključimo besede o izdelkih Muc-Off? Dva palca gor, pa na bajk

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt