Bike Discount

Ko se človek po petih letih končno odloči, da bo spet zabredel v MTB vode, potrebuje vse novo. Sorry. Tako pač to gre. Ne moreš imet pet let starih hlač za furat trail. Čevlji so obvezni novi, ker ne more bit na novem kolesu stara roba. Ok. Biker je izjema. Ampak 42 let še ni neka starost. Ali pač? Kakorkoli že, odločil sem se za to, zdaj pa v shoping. Kolo je izbrano, naročeno in traja hudičevo dolgo da ga dobim. Pa bo že. Rabim opremo. Čelada, hlače, majica, rokavice….. Ni da ni. Pregledam Slovenske ponudnike na spletu. Ponudba je pestra. Cene so, takšne kot so. MTB life je drag.


En klik pa me zanese na tujo stran. Bike-discount. Nemška stran. Cene so v večini primerov nižje od naših. Tudi za 30,40,50%. Je pa potrebno poudarit, da ni vse tako drastično ceneje kot pri nas. So tudi produkti, katerih cena je 1 ali 2 evra ceneje kot pri nas. Pri tem pa je poštnina večja. In smo tu, tu s ceno. Glede poštnine je pa tako. Poštnina je 9.95€, če je manjši paket. Dimenzijsko večji paketi so 29.95€, kolesa pa 59.95€. Moj paket je bil 9.95€, kar v primerjavi s Slovensko poštnino niti ni tako veliko. Glede na količino in ceno naročenega. Se pa splača zadevo poslat na naslov sorodnikov v Nemčiji, pa oni pripeljejo domov. Takrat so stroški pakiranja 3.49€, poštnina je 0€ za pakete nad 99€. Za dimenzijsko večje pakete je 9.95€, za kolesa pa 29.95€. Pa še s sorodniki se snideš. Tudi če niso ok. Ampak s paketom Bike-discounta v rokah, so vsi ok.

Ponudba Bike-discounta je neizmerno večja kot pri nas. MTB sceno spremljam že iz srednje šole. Ko potegnem črto je to že 25 let. Nisem expert, poznam pa proizvajalce, za katere večina Slovencev ni še niti slišala.

Klikam po njihovi strani, ki je zelo pregledna. Razdeljena na vse mogoče načine. Filtri za iskanje so odlično izdelani, zato ni problem najti stvari, ki jih potrebuješ. Od vijaka do tovornjaka. Problem je le v tem, da je izbira zares velika in se ne moreš odločit kaj bi imel. Kakorkoli že, v koš sem nametal kup stvari, katerih cena je bila enaka oz. višja, kot pa je bila cena MTB kolesa punce.


Pred tem pa sem seveda pregledal vse vsaj petnajst krat. Hlače Dirtlej. Kakšna mera za 186 cm velikega dedca in suhega kot poper. Grem na size chart, kjer po desetih merjenjih, z vsaj tremi različnimi metri ugotovim da rabim velikost M. Enako za Tech tee majico Maloja, Fox rokavice in MET Roam čelado, ki je bila namenjena za punco. Da omilim opravičevanje glede zapravljanja. Moški pač znamo. Aha. Pa še Sixpack pedalke in Sidi čevlje. Čelade MET Roam za mene v željeni barvi ni. Poleg je, z modrim kvadratkom označeno in napisano od kdaj naprej bo dobavljiva. Pa velik zelen gumb, Alert service. Kliknem. Ko bo dobavljiva, bom preko maila obveščen. In sem tudi bil. Btw. Čelada je bila naročena direktno iz MET fabrike. Sem pač neučakan.


Ko je vse v košari, poklikam do strani ki je zahtevala način plačila. Uf. Po predračunu. Gre tudi prek Paypal-a, Amazon pay-a, Vise, Mastercarda, Klarne (sorry, ampak za to slišim prvič). Odločim se ali bolje rečeno oklevam za plačilo po predračunu. Bi, ne bi. Bi, ne bi. In se na koncu odločim. Ker pač imam jajca. Kliknem plačilo po predračunu in upam na najboljše. Da me ne bo kdo nategnil. Robe je za minimalno Slovensko plačo. Če obliznem, me bo ubila punca. Če ne, bom kot otrok, v času Božiča. Plačilo po predračunu ni zahtevno. V mailu prejmem vse potrebne podatke, jih vpišem preko spletne banke v upn obrazec in na koncu, še vedno s cmokom v grlu, kliknem plačaj. S prstnim odtisom. Tehnika dela čudeže. In potem mukotrpno čakanje. Čez dva dni, dobim mail, da so prejeli plačilo in da je naročeno odposlano. Poleg še link za sledenje pošte. Vsak dan kliknem 5x na link za sledenje in spremljam. In spremljam. In po treh dneh vidim, da je paket v Petrovčah. Aaa…. To bo to.

Naslednji dan prejmem paket s strani DPD-ja. Elegantno zapakirano v škatlo. In odpiranje se začne. Hlače, majica, rokavice, pedalke, čevlji in čelada. Vse je not. Nisem obliznil minimalne Slovenske mesečne plače. Punci dam čelado. Paše ji. Vesela je. V miru izvlečem še ostalo naročeno. Ona se ne buni. Celo pohvali. Poskusim obleči in obuti. Vse mi paše. Nobenega vračila ne bo. Super. Sedaj počakam samo še na kolo. Do takrat pa vse zložim nazaj v škatlo in občudujem. Škatlo.
Če torej potegnem črto. Osebno podpiram Slovensko. Slovenske prodajalce, robo. Vseeno pa je za večino Slovencev ključna cena. Ki pa je na Bike-discount.de (tudi v angleščini) dobra, če ne kar odlična. Prav tako ponudba. Strah s plačilom je odveč. Mere oblačil v size chartu pa so tudi dobro razložene in očitno držijo.

Z eno besedo: Priporočam.

Droben tisk: vseeno poskušajte najprej prek Slovenskih strani. Podpiram Slovensko. 

by Metod Brodnik

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt