EVOC FR Enduro Blackline

Ko že ne veš več, kaj bi si namislil, ko gledaš po internetnih revijah in trgovinah, s čem vse se lahko okiti kolesar, vidiš, da ima kolesar, skoraj na vsaki resni MTB fotki, nahrbtnik EVOC. Vidiš na hitro in se poskušaš kasneje spomniti, ko spet brskaš po netu. Iščeš variacije, saj veste, kako se že reče tisti firmi, ki proizvaja tiste cool rukzake. EVOQ...in google vrže ven nov model Range Roverja....NE..Niti blizu...EVOC..To je to...Uff...in se zaveš, da ta reč ni niti približno poceni...Tuhtaš in kalkuliraš svoje bančno stanje, ki je prilagojeno samo še nakupom, v katerih žena ne vidi nobenega smisla pa vendar. Nekako se planeti poravnajo in ozvezdje pride v ravno pravo pozicijo, da kozmične sile spodbudijo nekoga, da pošlje ravno takšen nahrbtnik na pravi naslov. Kmalu ugotoviš, da obstajata dve verziji. EVOC FR ENDURO, ki je na voljo v različnih lepih barvnih kombinacijah, in Blackline, ki je seveda črn. In po skrbnem preučevanju tehnikalij za oba nahrbtnika ugotovim, da ni samo barva tista, ki ju loči (in cena), temveč tudi tehnologija. Blackline premore LITESHIELD SYSTEM AIR medtem, ko se drugi ponaša samo z LITESHIELD SYSTEM, ki pa ni tako ventiliran in zna povzročat občasno nelagodje na hrbtnem delu. Ja, tisti, ki ne veste. Ta nahrbtnik ima hrbtno zaščito, ki se lahko odstrani, že v nahrbtniku samem. So še neke druge razlike, ki pa si jih lahko ogledate sami na tej povezavi https://www.evocsports.com/images/pdf/compare/protector-backpacks-feature-overview-en.pdf.

Mere, teža in prostornina nahrbtnika so 16 l, 1050 g, 27 x 56 x 11 cm. Čeprav deluje nekako prevelik za na kolo, na koncu ugotovim, da pa je ravno pravšnji, ko požre 3l meh z vodo, rezervna oblačila in prenosni servis z deli za kolo. Če pa sem se kaj naučil z leti kolesarjenja, je dejstvo, da brez osnovnih rezervnih delov in orodja, kmalu postaneš nepremičnina, tam nekje bogu za hrbtom.

Če naštejem nekatere funkcije ali "ki fičrs" so te : odpiranje z zadrgo v dveh korakih, ventilacija, sponka za lučko, žep za telefon, žep v pasu nahrbtnika, klipi za cev, obesek za ključe, piščalka, možnost pritrditve obeh tipov čelad (DH in navadna), predal za orodje in paščki za ščitnike in še verjetno kaj. O nahrbtniku pa več tukaj https://www.evocsports.com/products/backpacks/fr-enduro-blackline-16l

In kaj si mislim osebno. Nahrbtnik glede na nudeno ni tako pretirano drag, čeprav bi bila nekoliko nižja cena veliko bolj logična. Kvaliteta je vsekakor tam na vrhu in dizajn je spot on. Mogoče še vedno obstaja občutek, da je velik del cene povezan z imenom EVOC, pa saj veste kaj pravijo. Pol plačam za ime pol pa za izdelek. Pa kljub temu, če obrnem vse skupaj in rečem...tistih pol, ki predstavlja ime je vsekakor neka kvaliteta, ki si jo je proizvajalec ustvaril z odličnimi izdelki, ki so se izkazali in na koncu končali pred ostalimi tekmeci. Če ne z nekimi posebnostmi pa z ravno pravšnjimi marketinškimi potezami, ki privlačijo določen spekter ljudi. Saj veste kako je. Ni vse za vsakogar.

Če že kupujete nahrbtnik za kolo in se radi spuščate po ne preveč tehničnih trejlih, se splača primakniti še kakšen evrček in si privoščiti Evoc FR Enduro. Naj pa vas ne zavede. Za resne spuste še vedno priporočam konkretne ščitnike za hrbtni del ali želvo (plus ostalo seveda), ki se vsekakor bolje prilega hrbtnemu delu. In prav to je ena izmed odlik tega nahrbtnika. Ko zaščitne plošče ne potrebujem jo pač vržem ven in to je to. Aja.. cena...179 evrov v Extreme vitalu. Mogoče tudi ceneje, kje drugje. Poiščite. Imajo tudi druge modele. Pa ne pozabite. Enduro je potrebno kupiti glede na uporabnikovo višino. Gre pa nekako takole :

S za telesno višino od 155 - 170 cm

M/L za telesno višino od 170 - 185 cm

XL za telesno višino nad 185 <


Tako. Se vidimo zunaj.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt