ENDURO trgovina

Imaš vso kolesarsko opremo, ki jo potrebuješ? Ne!? OMG! Potem pa hitro v trgovino. In to ne kar tako v eno. Enduro! To je to. Po novem se nahajajo v Dobji vasi 16/a, Ravne na Koroškem. To je, ko se pelješ mimo železarne v Prevalje in na desni opaziš napis Enduro na novi stavbi.

Odprti so od ponedeljka do petka med 9:00 -19:00, v soboto pa med 8:00 -12:00. Da je popoldne čas še za kakšno turco. Reklame ne rabijo. So dobro poznani.

No, na poti na obisk, sva se s punco ustavila pri njih. Tokrat je zapravljala ona. Novopečena gorska kolesarka. Kratke hlače. Pa ker je ženska in imajo izbiro res pestro, še ene dolge. Za rezervo. In ker je bil Fonza (legenda koroške športne scene) dobre volje, je primaknil še nekaj popusta. Vse se da zmenit. Jaz pa med tem, kot vedno v taki trgovini. Sem moral v roke prijeti vsako kolo. Po možnosti drago.

Res so odlično založeni. Od otroških koles, oblačil in dodatkov, do resnih zadev, ki jih mora imeti vsak resni MTBiker. Ko vstopiš v takšno trgovino, doživiš en manjši orgazem. Ni da ni! Vse je lepo zloženo, pregledno. Kolesa ki jih je na razpolago ogromno, zložena po kategorijah. Od klasik do elektrike. Sline se cedijo. Prevladujejo kolesa znamke Scott in Specialized. Poleg koles, imajo tudi vse potrebne komponente, da si kolo lahko sestaviš sam. Custom verzija. Za fanatike. Ker da, prodajajo tudi gole rušte.

Ko kupuješ pri njih kolo in ga nekaj časa voziš, je potrebno opraviti servis. Picikl, avto…isto je. In to ti naredijo mojstri v njihovem servisu, ki je, kolikor se ga da videti iz trgovine, skozi odprta vrata, lepo urejen. Deluje že kar malo sterilno. Orodje zloženo. Tla čista. Mojstri v predpasnikih. Prostor, kjer mirne duše pustiš svoje kolo, za katerega si se partnerici/ju, zlagal za vsaj 500€. Pač ne štekajo vsi kolesarske scene.

Tako. Kolo imamo. Gremo naprej. Čelada. Brez nje NE na kolo! Iz lastnih izkušenj pišem. Cela stena jih je. Full face, MTB, cestne, otroške. Pregledno zložene, različnih znamk. Vse lahko poskusiš, da dobiš občutek kakšna teža bo pritiskala na tvoj vrat. Če lahko govorimo o kakšni teži. Dan danes so čelade super lahke. Sploh za cestno kolesarstvo. Tudi malčki imajo pestro ponudbo. Nov rod je treba pravilno vzgojiti.

Ko imamo kolo in čelado, pridejo na vrsto oblačila. Oblačil…ni da ni. Za vsako dušo se nekaj najde. Za vsak okus, za vsak žep. Vzameš z obešalnika, greš v garderobo. Poskusiš. Se pokažeš. Greš nazaj. Slečeš….in kupiš. Ker če imajo kaj, imajo kvaliteto. Dodatne opreme, nahrbtnikov, ščitnikov, nogavic, rokavic…..kaj bi našteval. Če česa ni, naročijo. Cela stena čevljev. SPD, klasični….Casual. Tudi se najdejo. Da se, ko nisi na kolesu, vidi, da si resen kolesar.

Polno opremljeni, zapustimo trgovino. In se podamo novim avanturam naproti. Ne pozabit plačat. Možnost tudi na obroke.
In ker se nasveti ne delijo sami od sebe, je potrebno dati poudarek tudi na »staffu«. V trgovini so zaposleni ljudje, ki se z MTB-jem ukvarjajo že vrsto let. Jamnik je tekmoval v DH-ju in ko podaja svoje mnenje in nasvete, se ga splača poslušati. Fonza isto. Prodal mi je Scott Nitrous 11sl. V živo se spominjam, ko mi ga je predal. Še v stari trgovini. Scott je še danes v uporabi. Vedo kaj govorijo in vedo kaj prodajajo. Stari mački, bi se lahko reklo.

Cene so primerljive z ostalimi trgovinami iste branže. So visoke, mimo tega ne gre. A ne vedno. Šport je drag. Glede na to, da prodajajo kvaliteto, je cena recimo da, razumljiva. Konec koncev, ne menjamo garderobe za kolo vsako leto. Določene stvari je potrebno dati na vago. Udobje in kvaliteta ali cena. Če imaš vsaj malo žilice za barantanje, sem prepričan, da bo padel tudi kakšen popust. Po drugi strani, pa se najdejo uber kvalitetni izdelki, ki so presenetljivo poceni. Tako da se splača porabit malo več časa pri njih. In pregledat ponudbo. Imajo tudi outlet oddelek. Tam pa je itak vse bistveno ceneje. Outlet najdeš tudi na netu.

Ponudbo izdelkov si lahko pregledaš kar od doma. Iz kavča. Ali trenažerja. Prek spleta. In jo tam tudi kupiš. Klasična spletna trgovina, kot vse ostale. Klikaš, gledaš, vržeš v košaro, plačaš. Če česa ne veš, imaš možnost vprašat. Mojstri ti bodo odgovorili. Se pa vseeno bolj splača oditi k njim. V živo je čisto drugače. Vonj po novi gumi. Po novem okvirju. Uf! Kurja koža.

Sedaj pa hitro na kolo ali pa v avto in v trgovino. Pa ne pozabi. Tam se čas ustavi!

by Metod Brodnik

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt