Compressport R2V2

Spet po dolgem času pišem o odličnem izdelku, švicarskega podjetja Compressport, ki je predvsem znano po kompresijskih oblačilih in kompresijskih dodatkih za tek (in seveda ostale športe). Tokrat sem si pod drobnogled vzel kompresijske gamaše R2V2, ki sem jih vse prepogosto videval na tekačih širom medijev in sveta. Čeprav sem kompresijskih oblačil že vajen saj sem dolgo časa pri teku uporabljal SKINS kompresijske hlače, ki so prinesle dobre rezultate pri teku in počutju, pa vendar, ko so se strgale, nisem več kupoval takšnih izdelkov, pri katerih cena igra kar veliko vlogo, saj je v večini primerov sorazmerno visoka. Toda...Glede na rezultate, ki jih takšni izdelki dajejo, so vredni skoraj vsega tega bajnega denarja.


Proizvajalec obljublja 32 odstotkov manj mišičnih vibracij, 21 odstotkov več oskrbe s kisikom v mišicah, 20 odstotkov večji povratek prekrvavljenosti in 29 odstotkov manj možnosti za poškodbe. Dotični izdelek skrbi med drugim tudi za boljšo regeneracijo tkiva, manj utrujenosti, d-tox, deluje pa tudi kot neke vrste blažilec za tkiva, tetive in mišice. Je iz ultra lahkega materiala, je zelo odporen, tkan pa je iz masažnih vlaken. Ugotovil sem, da je R2V2 narejen po metodi 3D vafel efekta, ima tehnologijo K-protect.


Gamaše so namenjene za veliko športov, še posebaj pa za tek, triatlon ipd. Uporablja se tako za treninge kot za tekmovanja. Teža je 38 gramov, sestava pa je 65% polyamida in 35% elastana. Dobavljiv je v štirih velikostih, ki se označujejo s T1 do T4, ki je največja. Velikosti se med sabo razlikujejo glede na obseg meč. R2V2 je mogoče kupiti v desetih različnih barvah in barvnih kombinacijah.


Kako pa se dejansko obnesejo? Več kot odlično. Že takoj na začetku je občutek v mišici takšen, kot ga ima ogreta mišica, ki je pripravljena na maksimalno delo. Po dolgem teku, je občutek v mišici še vedno optimalen in tek navzdol je prava poezija. Bolečin v sklepih in vezeh je veliko manj in return je vsaj zame nekajkrat večji kot brez R2V2. Skratka ni kaj dosti za dodajati. Zadeva se obnaša, kot obljubljeno, pa če pozabimo na vse tehnikalije je fazit čisto preprost. Ne vem zakaj si tega hudiča nisem že prej omislil. Že razmišljam tudi o komrepresiji za stegna, ker so se vse tiste klasične težave, ki se pojavljajo pri teku preselile v stegna. O tem pa drugič.


Cena. Jaz sem svoje R2V2 kupil oziroma naročil pri Extreme vitalu. 34,95 evrov. In to je to. Ni kaj več za filozofirat.

No skoraj. Obstaja še filozofija natikanja gamaš, ki je dodobra opisana na notranji strani embalaže. Mogoče si misliš, da pa to le ni ne vem kakšna umetnost. Ampak je. Glede na to, da si vsak želi izdelek, ki ni tako poceni imeti čim dlje časa, pa da pri tem izgubi čim manj svojih lastnosti, obstajajo navodila, da bo temu le tako. Kot že rečeno so v škatli, lično natisnjena, za tiste, ki pa raje vidijo nekoga to izvajati v praksi, je proizvajalec poskrbel za video navodila, ki si jih lahko ogledaš spodaj.

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt