Kako smo kupovali E-MTB

2.del

Lucija ima slabo novico

Četrtek, en dan pred črnim petkom se mi oglasi telefon in po številki sodeč si takoj mislim svoje. Lucija! Prepričan, da bom »moral« v Ljubljano po kolo, se oglasim. Sj veš…Ko se oglasiš, kot da je vse kul. »Prosim« »Zdravo Lucija tukaj«. Že po njenem tonu glasu sem vedel, da kolesa še ni. Prav žalostno mi okol kepe pripelje slabo novico. Kolesa do 5.januarja definitivno še ne bo. Kasneje bomo pa vidli. Spet se sprijaznim in jo pomirim, da je vseeno, ker se trenutno nimam namena vozit s kolesom. . Seveda ji povem tudi, da pa iskreno upam, da bo kolo pripiciklalo vsaj do pomladi, oziroma, ko se začne sezona, kar pa Lucija potrdi. Kaj čmo? Tako pač je. Potolažen sem že s tem, da se Lucija trudi in ji verjetno tudi ni čisto vseeno. Moje zaupanje v Extreme vital s tem rahlim setbackom ni bilo načeto. Luciji zaupam.

Mine en teden, ko se spet v četrtek peljem iz neke »vukojebine«. Zazvoni mi telefon na ekranu se izpiše številka iz 01 območja. »Prosim««Zdravo Matic tukaj. Extreme vital. Imam dobro novico« Novice mu nisem pustil dostaviti, kot si jo je Matic zamislil. »Kolo je prišlo, a ne?«, ga prehitim. Smejoč, mi Matic potrdi. Že po telefonu mu posredujem svojo višino in težo, da bodo lahko kolo nastavili za moje parametre. Čeprav bi letel po zraku v Ljubljano po kolo, mi zaradi deževnega dneva to ni bilo ravno po godu. In to samo zaradi tega, ker je toliko nekih »ibung«, s kolesom in nalaganjem v avto. Seveda, pa nebi rad takoj imel novega kolesa čisto mokrega. V petek dežja ne bo, zato se »nacrtam« v Ljubljani takoj ko odprejo. 

LUCIJA DELIVERED AS PROMISED

No, evo ga. Petek. Avto je pripravljen, jaz tudi. Gremo. Na cesti itak sami bebci. Ugotovim, da so v Sloveniji na avtocesti omejitve bolj za predlog, kot pa obvezo, da ne omenjam varnostne razdalje. To je pri nas abstrakt. V Ekstrem vitalu, prijazni varnostnici pokažem vstopnico za trgovino (PCT) in prodajalcu takoj oznanim po kaj sem prišel. »A kolo imate na servisu?« »Ne😊Po novo sem prišel. Včeraj me je klical Matic, da je pripravljeno.« OK. To je urejeno. Vidim, ga.

Ma beštija, vam rečem. SPECIALIZED TURBO LEVO FSR CARBON EXPERT 2022.

Ime za cel gobec napolnit. Serviserju v roke porinem FOXov blatnik in ga prosim, če lahko še to namontirajo, sam pa se opdravim v drugo nadstropje, ker rabim pedala.

BOOMSLANG ali STAMP 7?

Drugo nadstropje je tokrat prirejeno letnemu času primerno. Kolesa so porinjena nekoliko na stran, ker jim žaromete jemljejo artikli za zimske radosti. Fajn roba, ampak v tistem trenutku popolnoma nezanimiva. Prodajalec: »Lahko pomagam?« »Pedala«, rečem, debilno, kot da nebi znal govoriti. Prodajalec je takoj videl, da je moj načrt izdelan, tako, da alternativ ni. Namreč, ko sem v preteklih mesecih čakal na kolo sem pregledal čudo božje nekih testov pedal in na koncu sem ostal z dvema opcijama. Boomslang ali Stamp 7. Prodajalca vprašam, če imajo Boomslang na zalogi in pove, da ne. Torej sva z ekspeditivnim procesom eliminacije takoj našla zmagovalca. »Velike ali majhne?« »Velike.« In to je to. Veni vidi vici. Takoj jih odnesem serviserju in voila. Medtem, ko je kolo dobivalo svoje, sem jaz moral opraviti še birokratske posle na blagajni. Mal heca in mal resnosti, pa je urejeno. Kolo je pripravljeno. Prodajalec mi ga pomaga pospraviti v avto in pade prvi selfi. Kolo je na poti domov.

HOME SWEET HOME.

Vso pot sem bil še bolj hud na tiste, ki se niso držali varnostne razdalje. Matr, če se mi zdj nabije kdo v rit, pa mi kolo uniči. J«*?m mu m«?=r. Doma, najprej poskrbim za kolo. Predstavim mu novi domek, potem pa takoj personalizacija. Kolo registriram in ga povežem z aplikacijo. Easy peasy. Narejeno tudi za tiste, ki o tehnologiji nimajo pojma. Nekliko da-jev, ne-jev in kolo je sparjeno z aplikacijo. 22% baterije. OK, polnimo. Priklopim polnilni kabel. Rdeča lučka? V strahu, da ja nebi bilo karkoli narobe takoj prelistam navodila. Ali mora svetit rdeča lučka, ali smo takoj začeli z errorji? Ne. Bat se je treba utripajoče rdeče lučke. Zaenkrat tako kot mora bit. Ok. kolo še obrišem, si ogledam v miru detajle in preverim, če je sploh prava velikost. To bi bilo ja. Da sploh nebi bilo pravo kolo. K sreči je.

LIGHTS OUT.

Ugasnem luči in odidem. V naslednjih dneh bom kolo tolikokrat pregledal, da bo groza. Po mojem se bo »znucalo« samo od gledanja. Seveda sledi še blog v katerem bom kolo do potankosti predstavil, ampak to bo nekoliko kasneje. Sj veste. Snemanje, foto…Stay tuned. 

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt