POC Auric Cut Backcountry SPIN

Imam novo smučarsko čelado. Ker sem jo kupil zase, seveda ni bilo veliko dela z odločitvijo katero bi imel. POC je zame edina izbira, dokler me kdo ne prepriča v nasprotno, ampak vam povem, da bo moral imeti močne argumente podprte s praktičnim prikazom. Svojo staro POC, ki niti ni bila tako stara (eno ali dve sezoni), je pojerbal starejši sin, jaz pa sem tako prišel do nove. Tokrat mi je spet nasproti, z ugodno ceno, prišel nihče drug kot Extreme Vital. Kot POC, zame edina izbira, ko gre za športno opremo (https://www.extremevital.com/sl/). In kaj so o tej čeladi zapisali tisti, ki bi jih radi prodali čim več? Takole piše na spletni strani Extreme Vitala:


Vrhunski švedski proizvajalec POC je za vse smučarje in bordarje oblikoval izjemno čelado Auric Cut, ki se lahko pohvali z izjemno stopnjo zaščite pred padci. Gre za čelado zasnovano na osnovi čelade Auric, ki pa je še bolj vsestranska zato vas bo dobro ščitila na smučiščih, v smučarskih parkih ali izven urejenih prog. Čelada ohranja visoko stopnjo zračenja in hlajenja. Školjka je oblikovana z izredno robustne, trpežne in pred udarci odporne ABS plastike. Pod ABS školjko je nameščena Multi-impact EPP pena, ki se ob padcih ne bo deformirala, zato vam bo nudila isto raven zaščite dalj časa.

Model SPIN vsebuje Poc-ovo patentirano zaščito glave, katero sestavljajo posebne blazinice znotraj čelade, ki se ob udarcu gibajo relativno na vašo glavo in tako omilijo rotacijsko silo, kar zmanjša tveganje poškodbe možganov. Blazinice oponašajo delovanje celebralne tekočine, ki ščiti možgane pred hujšim poškodbam ob močnejšem direktnem udarcu, zato boste na smučišču še bolj zaščiteni.

V sončnih in nekoliko bolj toplih dneh boste hitro spoznali prednost številnih zračnikov na prednji, zadnji in zgornji strani čelade. Zgornje zračnike je mogoče med smučanjem hitro regulirate ter tako enostavno doseči popoln nivo hlajenja. Dodana udobna notranja podloga, ki jo je mogoče odstraniti takrat, ko jo je potrebno oprati. Nastavljivi paščki in sistem zapenjanja je prilagojen anatomiji glave, zato se čelada ne bo premaknila niti za milimeter.

Priporočamo!

Lastnosti :

Izredno robustna IN-MOLD školjka, narejena iz zelo trpežne in pred udarci odporne ABS plastike

Multi-impact EPP pena, ki se ob padcu ne bo deformirala in vas bo tako hvaležno varovala dalj časa

POC SPIN (Shearing Pad Inside) blazinice delujejo kot naša lastna celebralna tekočina in tako zaščitijo naše možgane pri hujših rotacijskih udarcih v glavo

Visoka stopnja zračenja in hlajenja, ki jo omogočajo zračni kanali na prednji, zadnji in zgornji strani čelade. Zračnike na zgornji strani je mogoče hitro in enostavno zapreti s pomočjo integriranega sistema reguliranja

Udobna podloga na notranji strani, ki jo je mogoče odstraniti in oprati

Odstranljiva zanka za pritrditev smučarskih ali bordarskih očal

kompatiblina z POC Aid Communication slušalkami (potrebno dokupiti)

Nastavljiva velikost za udobje in optimalno prileganje

izpolnjuje zahteve za certifikate: EN 1077B, ASTM 2040

Velikosti: XL-XXL (59-62cm)


Ja ni kaj za dodati a ne. POC kahlo sem uspel preizkusiti pred par dnevi na Krvavcu, Voglu in Rogli (o tem kaj smo počeli na teh smučiščih si preberite TUKAJ), pa vam lahko samo povem, da vse kar so napisali pri Extreme Vitalu absolutno drži. Še največ pripomb glede čelade imam na dejstvo, da se nikakor nisem mogel odločiti, katero od dveh barvnih kombinacij bi si izbral. Črno ali belo. No zmagala je črna (ker sta Tjaša in Tjaž rekla, da je lepša). Kakorkoli, čelada se je obnesla več kot perfektno. Nobenih težav s prileganjem smučarskih očal, nobenega rosenja očal, za kar poskrbijo prezračevalne odprtine na sprednjem delu čelade, ki jih lahko po potrebi zapremo, za luftanje glave, ko je odjuga pa skrbijo prezračevalne odprtine na vrhu čelade in tudi te je moč z lahkoto zapreti. Grafika čelade je značilno POCova in celo nekoliko nekoliko manj subtilno kriči, da pa je to le POC, saj napis na levi strani čelade prevladuje in je ni mogoče zamenjati za katero koli drugo znamko. Čelada ima še cel kup dobrih lastnosti, ki jih ne boste opazili dokler ne boste z bučo zaružili po smučišču, ampak teh lastnosti nikar ne preizkušajte. Prileganje čelade na glavi je prav tako dobro, čeprav se mi zdi, da je POC Fornix na glavi bil bolj fit kot pa Auric. Kljub temu pa kolešček zadaj poskrbi, da čelada stoji tako kot mora.


Tako kot Extreme Vital pravi, da čelado priporoča jo tudi jaz. Cena seveda ni tako nizka ampak je ob trenutnem popustu v Extreme Vitalu popolnoma primerljiva z ostalimi smučarskimi čeladami. 154 evrov boste zanjo odšteli, če jo kupite danes. To je 30% ceneje, kot drugače. Glava je samo ena zato ne varčujte pri čeladah.


Me2d kupuje pri Extreme Vitalu https://www.extremevital.com/sl/ 

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt