Najboljši YT kanali o eMTB in MTB.

You Tube

Danes je You Tube postal nekakšna go to enciklopedija razno raznih informacij, ki so namenjene prav vsem na tem svetu. Od psihopatov, orožarskih navdušencev, glasbenikov, računalniških frikov in seveda takšnih kot smo mi....avanturistov, kolesarjev in nenazadnje eBajkerjev in bajkerjev. Tokrat sem za vas izbral nekaj najboljših You Tube kanalov, ki se ukvarjajo s tematiko ekoles koles oziroma specifično eMTBjev in MTBjev. Kanali, ki sem jih nekako ocenil, da so z svojo vsebino vredni vaše pozornosti niso razvrščeni po nobenem tekmovalnem vrstnem redu temveč le po tem, kdaj so prišli na vrsto za opis:) 

Image Description

EMBN ali Electric Mountain Bike Network

https://www.youtube.com/channel/UC7Txz5nUDD14vCdNSU_JydQ

Ta kanal je prava zakladnica za eMTB navdušence in zajema praktično vse kote, poglede in vidike te panoge. Njihovo poslanstvo je v prvi meri, da razblinijo mite o e kolesih in nekako približajo ekolesa tudi tistim, ki so proti ekolesom iz takšnih ali drugačnih razlogov. Na kanalu boste našli vse. Tehnikalije, razne tutoriale, teste in primerjave. Vsebina je bogata in neskončna.

MBN Mountain Bike Network

https://www.youtube.com/user/globalmtb

MBN je neeliktrificirana različica EMBN in je praktično namenjena vsemu kar zadeva MTBje v enaki meri kot njihova EMBN, ki je namenjena električnim kolesom. Še več videoposnetkov in vsebin.

Image Description

ROB RIDES EMTB

https://www.youtube.com/c/EMTBForums

Rob Rides eMTB je še en kanal, ki me je navdušil predvsem z video prispevkom o tem, kako lahko nekdo sam doma naredi eMTB karbonsko enduro kolo za manj denarja. Seveda je na kanalu še več kvalitetnih vsebin, ki si jih splača pogledat. 

SPECIALIZED UNIVERITY

...je namenjen seveda vsem temam, ki so povezane s kolesi proizvajalca premium koles. Tukaj boste izvedeli praktično vse kar morate o svojem Specialized kolesu vedeti ali pa se naučiti. Če se vam ne ljubi brati navodil o vašem kolesu, lahko na tem kanalu izveste kar precej.

https://www.youtube.com/c/SpecializedUniversity


Image Description

BKXC


https://www.youtube.com/c/bkxc

Na BKXC boste našli v prvi meri, kvalitetno vsebino o vožnji MTBjev, trailih, poteh, in parkih . Kljub temu, da je vsebina skoncentrirana na ameriška tla se boste tisti pravi bajkerji dodobra zabavali in marsikaj naučili. 

V-BAG


https://www.youtube.com/user/Himen90

Tudi slovenčki premoremo odličen kanal o kolesih. Tega je namontiral Kristjan Vreček legenda med spustaši. Ne samo, da je kanal odličen kar zadeva MTB vsebine. Kanal je zabaven in gledljiv do konca. Tukaj boste MTBjevci dobili marsikatero idejo o tem kam s kolesom (Parki in trejli), spoznali pa boste tudi kakšno novo ime povezano s slovenskim kolesarjenjem. 

Kdo je Vreček in nekaj o njem pa v odličnem intervjuju na https://www.mtb.si/intervjuji/na-verigi-kristjan-vrecek/ .

Image Description

PARK TOOL KANAL

https://www.youtube.com/c/parktool

Park tool je proizvajalec kvalitetnega orodja. Ne samo to. Na njihovem kanalu boste našli vse o temu, kako se streže kakšnemu popravilu na vašem kolesu, kako se uporablja kakšno specifično kolesarsko orodje prav tako pa ne manjka nasvetov o raznih vzdrževalnih delih na kolesih. Nujen kanal za vse tiste, ki bi radi nekaj postorili tudi sami doma.

BERM PEAK EXPRESS

https://www.youtube.com/channel/UCOpP5PqrzODWpFU961acUbg

Še en kanal, ki je posvečen how to zadevam z vašim kolesom. Odlična vsebina.

Image Description

PINK BIKE

https://www.youtube.com/c/pinkbike

Tisti, ki hoče karkoli vedeti o MTB ali eMTBjih mora spoznati Pink Bike. sinonim za kolesa na spletu. https://www.pinkbike.com/ Kolesarska skupnost 1A, če hočete.

BIKE MAGAZINE

https://www.youtube.com/c/Bikemagazine

Tudi najboljša revija o MTBjih ima svoj kanal, ki ga je v vsakem primeru vredno počekirat. Tisti, ki revijo prebirate je kanal super dopolnitev izrednih člankov v reviji.

Image Description

YT INDUSTRIES

Za na konec pa še omembe vreden kanal, proizvajalca koles YT, kjer boste poleg odličnih posnetkov o kolesarskih temah izvedeli še marsikaj o top kolesih YT. Predsvem so odlični njihovi promocijski videi z lastno top dollar produkcijo, ki so pravi filmski diamanti.


To je bila le kapljica v morje YOU TUBE kanalov o MTB in eMTB. Verjamem, da poznate še kakšnega odličnega. Pišite nam, da si ga ogledamo. 


www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt