Grosbasket


Ali morda veste kaj imajo skupnega Luka Dončič, Goran Dragič in Grosbasket? Nič kaj pretežko vprašanje. Seveda...košarko. In verjamem, da vsi poznate Dončiča in Dragiča. Kaj pa Grosbasket. Tisti, ki ste nad košarko navdušeni verjamem, da dobro veste kaj in kdo so Grosbasket. Vsi tisti, ki tega ne veste pa dovolite, da vam jih predstavim. Sam sem prvič slišal za Grosbasket gledajoč Cirila Komotarja in Komotar Minuto in že tam mi je nekaj reklo, da to trgovino pa moram nekoč obiskati. Grosbasket je še ena slovenska pogruntavščina, za katero stoji nekdo, ki ve kako se stvarem streže. Mogoče nekomu ni pomembno zakulisje nekega podjetja in kakšni so prodajalci ali morda celo kakšno ponudbo imajo in kako zgleda notranjost njihove trgovine.... Jaz menim, da mora celostna podoba podjetja vsebovati vse to in še več. Dati mora stranki vedeti, da ni samo stranka, temveč, da bodo zanj tam poskrbeli in da ni samo nihče z denarjem, ampak del ekipe. Ko pri vsem tem podjetju uspe tudi to, da kupec ve, da vse našteto ni le marketinški trik, da bi preslepili kupca, da pri njih zapravi vso premoženje, temveč, da je del neke skupine isto mislečih ljudi z neko strastjo, potem je to začetek dolgoročnega uspeha. Kar poseješ, to žanješ. In to je uspelo tudi Grobasketu. Trgovini namenjeni košarki.


Začetek njihove zgodbe je leto 2014, ko so na 40 kvadratih začeli s prodajo košarkaške opreme. S trdim delom in pravim razmišljanjem so dve leti kasneje odprli vrata trgovine v Ljubljani in 40 kvadratov je postalo 440 kvadratov. Ste mislili, da jih najdete samo v Sloveniji? Dober glas seže v deveto vas in tudi Grosbasket je posegel do devete vasi. Leta 2017 so odprli svojo trgovino v Zagrebu na Hrvaškem, leta 2020 pa v Budimpešti na Madžarskem. Še enkrat. Kdor zna pač zna.


Trgovina v Ljubljani na Ukmarjevi 6 (to je na Rudniku) je trgovina oziroma bolje rečeno, so sanje vsakega košarkarskega navdušenca. Ko sem na famozni Black Friday, 28.11.2021, vstopil v trgovino sem na vhodu najprej naletel na DJa, ki je subtilno vrtel glasbo (ki je vsekakor vplivala na še boljše vzdušje v trgovini). Vstopil sem v košarkarski raj. Pa ljudje! Ta trgovina ima znotraj košarkarsko igrišče, kjer lahko preizkusiš žoge in verjetno tudi obutev(tega nisem preverjal, stavim pa da je tako). Vse je narejeno tako, da se ne moreš zmotiti glede namena te trgovine. Skratka Top. Osebje je mlado in prijazno, kar pomeni, da ne pretiravajo in ne silijo v nikogar, njihovi nasveti pa imajo neko težo in ravno tako si za kupca vzamejo čas. Osebje čista petka. Ja

"sj" vem, da je to njihova služba, ampak lahko bi opravljali samo tisto, za kar so plačani in bi še vedno bili OK. Ampak ne. Tile ti dajo vedet, da opravljajo delo, v katerega verjamejo. Seveda nisem mogel iz trgovine brez, da bi zapravil 200 EUR. Še več bi jih, če bi le imel denar. Tukaj najdete znamke kot so NIKE, UA, JORDAN BRAND, ADIDAS, SKLZ, McDAVID, SPALDING, K1X, PEAK, POLAR, ZERO POINT, NEWERA in STANCE. Skratka vse znamke, ki imajo karkoli opraviti s košarko. Tudi, če vam košarka ne diši in ste eden izmed tistih, ki obožujete obutev in popularne modele boste tukaj zagotovo našli kakšnega zase. Mogoče Kyrie 7. Kaj pa vem? Za pogledat je definitivno. Vse ostalo prepuščam vam.


Kakorkoli pa Grosbasket ni samo trgovina na Ukmarjevi, in v Zagrebu in Budimpešti. Vse lahko kupite tudi od doma na njihovi bogati spletni trgovini. Seveda tam opreme ne boste morali preizkusiti v živo in vam bo namesto DJ igral Spotify, amapk vseeno ne boste prikrajšani za širok spekter artiklov in za aktualne ponudbe, ki vam jih nudijo. Seveda se lahko včlanite tudi v njihov program zvestobe, ki so jo pri Grobasketu poimenovali MVP klub. Tisti, ki igrate in spremljate košarko prav dobro veste kaj MVP pomeni. Ostali pa poguglajte. Če ste ultra basketaš boste na njihovi strani našli povezavo do Fantasy lige, ki pa je spet zgodba zase. 

www.me2d.si

www.me2d.si je spletna revija za avanturo. Za vas testiramo poti, izdelke, preizkušamo novosti in ocenjujemo storitve.

sledi nam
kdo smo?
kontakt